Beal Mortex® Color

Weer zo’n product met betonlook zul je misschien wel denken. Er zijn inderdaad al heel veel materialen die als betonlook worden verwerkt in de badkamer of keuken. Om deze producten waterdicht te maken, moeten zij vaak nog tegen vocht geïmpregneerd of afgelakt worden. Echter ontstaan hier later vaak problemen mee, want indien deze producten niet door en door beschermd worden, ontstaan er mogelijk lekkage plekken in de afwerklaag.

 

Tegenwoordig wordt hier vaak Mortex Color® van Beal toegepast, dit is een materiaal dat van zichzelf al vanaf 1 mm laagdikte waterdicht is. Dit product hoeft dus verder niet meer beschermd te worden tegen water. De wanden worden hooguit beschermd tegen vuilaanslag, shampoo- en zeepresten etc. door middel van een waslaag, zeeplaag of een olie, de coating die ik hier veel voor gebruik is een watergedragen PU-sealer van Ardex . Deze coating is ook uitermate geschikt voor de vloeren.

De Mortex Color® van Beal is uitermate geschikt voor wanden, vloeren, aanrechtbladen, meubels en trappen en kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht.

www.destukadoor.com